Bejelentkezés
English
ÉrMeHáló
|||
Főoldal | Ajánljuk még

Istentől vagy a Sátántól való a gazdagság?

2012. 07. 20.

A keresztények látszólagos lúzersége részben a pénzügyekkel kapcsolatos. 

A keresztényeket általában baleknak tartják azok a kívülállók, akiket nem aggasztanak az Isten létéből fakadó erkölcsi meggondolások. A látszólagos lúzerség részben a pénzügyekkel kapcsolatos.

 

A gyakorló keresztények azok, akikre sok esetben mindenféle munkát rá lehet sózni, mert lázongás nélkül elvégzik, akár ingyen vagy kevés pénzért is. Vannak persze keresztények, akik munkakerülők, vagy nagyon is megkérik a munkájuk árát – többnyire mégsem ők élnek a köztudatban.

 

[...] Vagyis a keresztényektől elvárható, hogy legyenek béketűrők, szerények és szegények. Jézus is szegény volt, nem gyűjtött anyagi javakat. A gazdag keresztény nem hiteles – vélik sokan. Vajon így gondolják ezt maguk az érintettek is?

 

[...] Körbenéztem egy kicsit a felekezetek háza táján, kik hogyan vélekednek a pénzről, vagyonról. Meglepődtem, micsoda különbségekkel találkoztam. A katolikus egyházhoz tartozók körében tartja magát legerősebben a vagyonellenesség. A tisztes szegénység, az alulfizetett hivatás, az ingyen végzett közösségi munka a természetes a hétköznapokban.

 

A Talita.hu cikke teljes terjedelmében itt olvasható:

http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=808:penz-es-keresztenyseg-1-resz-istentl-vagy-a-satantol-valo-a-gazdagsag-&catid=34:ittesmost&Itemid=58 

Rólunk 

Nyitólap

 

Az ÉrMe (ÉrtékMegőrző) Hálózat a keresztény vállalkozók és cégvezetők közösségeinek, klubjainak hálózata. Jelmondatunk: Az üzlet több, mint profit. Ha szeretne rólunk többet megtudni, kattintson az alábbi linkre! 

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statútum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Ügyek és projektek
Az üzleti vezető hivatása
Szövetségeseink
ÉrMe-könyvtár
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat