Bejelentkezés  |  Hírlevél
English
ÉrMeHáló
||||
Főoldal | Hírek

Sikeres volt az ifjúsági vállalkozói nyári egyetem

2018. 08. 07.

Harminchat fiatal gyűlt össze Egerben Európa öt országából.

 

A harmadik, és egyben az utolsó Erasmus+ YEBE (Ifjúsági Vállalkozói és Üzleti Etikai) Nyári Egyetemet és (záró) szemináriumot 2018-ban Egerben rendezték meg. Az idei nyári egyetemre rekord létszám jött össze: 36 diák és fiatal szakember jelentkezett a nemzetközi nyári iskolára, hogy tanulmányozza és tükrözze az üzleti etika mintát, az egyéni felelősség fogalmát és a szociális piacgazdaságot. A program általános célkitűzése a fiatalok körében történő vállalkozói nevelés, a szociális vállalkozói kedv előmozdítása, valamint a nem formális tanulási lehetőségek biztosítása. A fiataloknak továbbá lehetőséget biztosítottunk a vállalkozói kezdeményezés feltárásának és fejlesztésének elsajátítására, vezetői készségeik fejlesztésére és javítására, valamint az üzleti etikával kapcsolatos ismeretek elsajátítására.

 

 

Az Eger Televízió tudósítása a rendezvényről

 


A Nyári Egyetem és összegző szeminárium 2018. július 17-től július 22-ig zajlott Egerben, minden nap előadásokat és workshopokat szerveztünk 9.00 és 17.30 óra között, valamint esténként szociális programokat a kötetlen csapat- és kapcsolatépítés jegyében. Az esemény szállását és a program helyszínét is a Szent József Érseki Kollégium adta a város közepén, ami kitűnő helyszínnek bizonyult, mivel csak mi használtuk az egész épületet, így a szobákban is kényelmesen elfértünk. Az előadóterem megfelelő méretű volt, továbbá lehetőség adott volt arra, hogy a csoportmunkák akár külön teremben is történhessenek. A kollégium udvara pedig lehetőséget adott, hogy a szüneteket a résztvevők a szabadban tölthessék el, ahol kávéval, üdítővel és aprósüteménnyel vártuk őket. Az utolsó esti borbemutatót és grillpartit is itt tartottuk. Az étterem is az épületben volt, ahol a reggelire svédasztalos megoldást, ebédre, vacsorára pedig főtt ételt kaptunk. Így a résztvevők sosem éheztek...

 

Öt országból vettek részt diákok a nyári egyetemen; Belgium, Szlovénia, Olaszország és Németország is delegált résztvevőket a rendező ország, Magyarország diákjai mellett. (A 36 résztvevő így tevődött össze: 3 fő Belgiumból, 4 Németországból, 10 Olaszországból, 6 Szlovéniából és 13 itthonról.)

 

Sikeres volt az ifjúsági vállalkozói nyári egyetem

 

A nemzetközi, kulturális sokszínűség központi eleme volt a programnak, ugyanis ezáltal színes és eltérő gondolatok kerültek elő – akár a hivatalos programon kívül is. Betekintést nyerhettünk a különböző háttérrel rendelkező résztvevők elképzeléseibe, megoszthatták ötleteiket és megtanulhatták bemutatni őket a jövőbeli befektetők és üzletemberek előtt.


Egy olasz résztvevő mondta: „Annak ellenére, hogy egyesek azt mondják, nincs jövője Európának, mindössze annyit látunk, hogy Európa nagyon él, mert ezek a fiatalok összefogtak, hogy változtassanak, etikusan cselekedjenek és elterjesszék a közjót. Számos ember szeretne együtt dolgozni egy jobb piacon, egy jobb Európában, egy jobb világban."


A fiatalok között volt kezdő vállalkozó, cipész, fotós, filmrendező, mérnök, gépész, kosárlabdázó, és még számtalan szakmával foglalkozó fiú és lány. Beszélgetve velük megtudtam, hogy a város szépsége mellett az előadások zöme és az esti szabadidős programok is fantasztikus élmények voltak számukra.

 

Egy német résztvevő megjegyezte: „A helyszín és a szervezés sokkal jobb és gördülékenyebb, mint az előző években!"

 

Nagy örömöm volt számomra, hogy beszélgethettem egy-két résztvevővel, akik mind pozitív gondolatokat és érdekes erkölcsi tapasztalatokat adtak át egymásnak és nekem is.


Összességében sikeresnek tartom az Erasmus+ YEBE projektet; a kivitelezése és lebonyolítása nagyrészt zökkenőmentesen ment. Nagyon jól éreztem magamat a Nyári Egyetem ideje alatt, a társaság, az előadók és a helyszín nagyszerűnek bizonyultak. A magyar „delegáció" tagjai már a kezdettől fogva nagyon nyitottak és segítőkészek voltak, a végére csapattá formálódtunk. Biztos vagyok benne, hogy amit elsajátítottak e hat nap alatt, azt tettekre is tudják váltani, akár az ÉrMe Hálózat közreműködésével, tagjainak és vezetőinek példamutatásával.

 

Ernyey Tamás
Hálózati és Üzleti koordinátor
ÉrMe Hálózat

 

 

 

 

Fontos 

Üzletemberek imája

Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére,
erőt azok megragadására és megtartására;
képességet és rátermettséget arra,
hogy ezekhez még mindig hozzá tudjak tanulni!
Adj tévedhetetlen ítéleteket a számba!
A helyes beszéd kegyelméért is esdeklek!
Döntsd el nálam mindig a kezdetet,
határozd meg előrehaladásom irányát,
és biztosítsd a vég sikeres és eredményes
kimenetelét! Amen.

Aquinói Szent Tamás

Tovább»

Könyvtár 

Ajánlott olvasmányok keresztény vállalkozóknak, cégvezetőknek

Nyitólap

Van, ami még hiányzik a listából? Várjuk olvasóink javaslatait.

Tovább»

Eseménynaptár 
2019. január
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
További események 
ÉrMe Hálózat
ÉrMe Alapítvány
ÉrTe Nonprofit Kft.
Érme Budapest Klub
ÉrMe Szakember Klub
ÉrMe Páty Klub
ÉrMe HR Műhely
ÉrMe Junior Klub
ÉrMe Bakony Klub
ÉrMe Építőipari Kerekasztal
Alapinformációk
Rólunk
Bemutatkozó-kiadványunk
Statútum
ÉrMe-könyvtár
ÉrMe-kapcsolat
Honlap-impresszum
Statute in English
ÉrMe Brochure
Társadalmi szerepvállalás
Katolikus Társadalmi Napok
Állásközvetítés
Jótékonysági árverés
Szövetségeseink
  ©2012 ÉrMe Alapítvány  |  Impresszum  |  Médiaajánlat